Jessica Korda

Jessica Korda er kun 23 år, men allerede en av Amerikas mest lovende profesjonelle golfspillere på kvinnesiden. Hun spiller i 2016 sesongen i LPGA Tour-en.

Tidlig verdensstjerne

Korda var allerede i 2009 med i US Junior Solheim Cup, og året etter et fast medlem av det amerikanske US Curtis Cup-laget. Som amatør vant hun også i 2010 South Atlantic Amateur Cup. Dette ble en fantastisk sesong for Korda, som avsluttet på andre plass på den amerikanske amatørtouren. Hun representerte Tsjekkia da hun debuterte som internasjonal golfspiller allerede i 2006, men representerte USA i 2010, i den samme turneringen hvor hun da også endte på en delt fjerde plass. Korda var med i kvalifiseringen for LPGA tour-en allerede som 17-åring i 2010 og kvalifiserte seg med god margin, noe som gjorde henne til fullverdig deltaker året etter. I dag er hun med helt i verdenstoppen i verdens største golfturneringer og spiller inn millionbeløp hver sesong.

Kjente foreldre

For mange sportsinteresserte er nok Korda et kjent navn. Jessica er nemlig datter av den tidligere Tsjekkiske tennisstjernen Petr Korda, men også moren hennes Regina Rajchrtová var blant annet med som tennisspiller under sommer OL i 1988. Alt ligger til rette for at Jessica blir en stor verdensstjerne, om hun ikke kan kalles det allerede.