NM i golf

Norgesmesterskapet i golf ble arrangert første gang i 1957 i Oslo. Inntil dette hadd Oslo Golfklubbs eget klubbmesterskap fungert som NM, og vinnerne i både dame- og herreklassen var i de første årene fortsatt fra Oslo. Dominerende var Anniken Langaard med hele åtte seiere på rad frem til 1966, og John Johansen som vant mesterskapet seks ganger mellom 1956 og 1965.

I dag arrangerer Norges Golfforbund flere ulike norgesmesterskap hvert år. I tillegg til det vanlige NM for kvinner og NM for herrer arrangeres det junior-NM for jenter og for gutter, NM i lag-golf for både junior og standard , NM i Mid Amatør og senior-NM.

Regjerende norgesmestere er Cesilie Hagen fra Drammen Golfklubb, og for andre år på rad Elias Bertheussen fra Trondheim. Mesterskapet i 2013 ble passende nok holdt på Stiklestad i forbindelse med tusenårsjubileet for slaget på Stiklestad.

For å delta i golf-NM må man enten være norsk statsborger, eller utenlandsk statsborger bosatt i landet i minst ett år før turneringen starter. I begge tilfeller kreves det at man er tilknyttet som medlem i en av klubbene som er med i Norges Golfforbund.

I 2014 holdes NM for damer og herrer i på Tyrifjord Golfklubb, som ligger på Storøya i Tyrifjorden like ved Hønefoss, fra 31. juli til 3. august. Junior-NM blir avholdt på Atlungstad Golfklubb ved Hamar. Lag-NM er delt inn i vanlig og junior, og spilles henholdsvis i Stavanger og i Drammen. Mid Amatør mesterskapet blir spilt på Hakadal Golfklubb, og for senior-NM er spillested fortsatt ikke bestemt i skrivende stund.