Golfspillere som bytter karriere

De fleste golfspillerne i verden hadde en normal jobb før de ble proffe, men det finnes også golfspillere som legger opp for å gjøre karriere i næringslivet. Her er en liste over noen av golfspillerne som også gjør det godt utenfor banen etter endt karriere.

 

Fra golf til næringsliv

Peter Person var på 90-tallet en av de aller beste golferne i USA, men la opp allerede i 1996. I flere intervjuer forteller han at spillet hadde endret seg så mye at han måtte se seg om etter noe annet å gjøre. Han endte opp som finansrådgiver i Morgan Keegan, som er en stor aktør på Wall Street. Kevin Burton er kanskje også et kjent navn for mange, fra PGA tour-en i starten av 2000. Han ble pappa, og det å reise så mye som golfproffene må gjøre hadde han rett og slett ikke samvittighet til, med små barn hjemme som ventet på faren sin.

Fra en vanlig jobb til golfproff!

Det å bli en god golfer krever som sagt mye og de fleste av verdens beste startet tidlig med idretten, og har aldri rukket å ha en vanlig jobb. Men, det finnes allikevel noen få unntak. Dan McLaughlin var i sin tide en respektabel fotograf for flere aviser, men sluttet i jobben sin for å satse fullt og helt på golf. Craig Palmer fra New Zealand turnerer i PGA og har fortsatt ikke sagt opp jobben sin hjemme, som er å være sjefen for den lokale golfklubben i hjembyen utenfor Auckland.