Annika Sörenstam

Svenske Annika Sörenstam kan på kvinnesiden gjerne sammenlignes med herrenes Tiger Woods. Hun har vunnet det som går an å vinne innenfor golf og kan se tilbake på en fantastisk golfkarriere.

Den aller største

Før Annika Sörenstam la opp som profesjonell golfspiller i 2008, hadde hun vunnet utrolige 90 internasjonale turneringer, noe som gjør henne til den mestvinnende kvinnelige golferen gjennom tidene. Hun har vunnet 72 offisielle LPGA-turneringer inkludert 10 majors og 18 andre turneringer internasjonalt, og hun topper fortsatt LPGA pengelisten med inntekter på over $ 22 millioner. Siden 2006 har Sörenstam holdt dobbelt amerikansk og svensk statsborgerskap.

Startet å spille som 12-åring

Ikke nok med at Annika ble en god golfer, hun ble også ansett som et stort tennis- og fotballtalent. Som 12-åring gikk hun over til golf sammen med søsteren sin, og det angrer hun neppe på, selv med talent for annen sport. I 1992 ble hun profesjonell golfspiller og allerede ved første forsøk kvalifiserte hun seg for en LPGA turnering.

Skrev historie

Det er ingen tvil om at Annika Sörenstam står høyt oppe i historiebøkene, men i 2003 skrev hun nok en gang historie, da hun ble den første kvinnelige golferen til å spille en PGA turnering med herrene – den første siden 1945.