Solheim Cup

Verdens mest prestisjefylte lagturnering i golf for kvinner er oppkalt etter en nordmann! Solheim Cup er en lagkonkurranse mellom USA og Europa, avholdes annenhvert år, og er den kvinnelige versjonen av Ryder Cup. Karsten Solheim emigrerte fra Norge til USA som ung, og grunnla etterhvert firmaet som produserer og selger Ping golfkøller og utstyr.

Solheim var en stor pådriver for å gjøre golf for kvinner mer tilgjengelig og populært, og firmaet hans hadde allerede sponset flere turneringer i LPGA touren før Solheim Cup ble startet i 1990. Turneringen holdes annenhver gang i USA og Europa.

De siste to gangene har Europa vunnet, og i Solheim Cup 2013 i Colorado var det Europeiske laget for første gang seierkvinner på amerikansk jord. Dette kom overraskende på de fleste, ettersom oddsen før turneringen var i USAs favør.

I 2011, da de europeiske jentene også vant, ble det amerikanske laget ansett som sterkere, og de fleste forventet at de ville komme seirende ut av møtet mellom de to kontinentene.

Til tross for de to siste sterke prestasjonene fra Europa er det USA som er favoritter så langt for neste års Solheim cup. Den holdes i Tyskland, på St Leon-Rot Golfklubb, omtrent halvveis mellom Frankfurt og Stuttgart.

På veddesiden Bet365 er for tiden oddsen for 2015 Solheim Cup 1,7 til USA og 2,5 til Europa. Det er ingen overveldende odds-forskjell, og tatt i betraktning hvordan det har gått i 2011 og 2013 er det kanskje ikke så veldig overraskende om det ikke skulle gå som bookmakerne forventer i 2015 heller.

Det er mulig oddsen avspeiler deres forventninger som kanskje blant annet er basert på historiske prestasjoner. Dette er nemlig første gang det europeiske laget har vunnet to Solheim Cup på rad, mens USA – som har vunnet åtte av de tretten møtene så langt – har vunnet tre på rad to ganger! Da er det kanskje statistisk sett større sjanse for at USA kommer til å slå tilbake og gjenerobre pokalen for å komme tilbake i «balanse».